Bestemmingsplan

Omsloten door de rijkswegen A20 en A12, even ten westen van Gouda, is op initiatief van het Bedrijvenschap Regio Gouda ca. 65 ha bedrijventerrein ontwikkeld

Lees verder

Situering en bereikbaarheid

Midden in de Randstad, in de nieuwe gemeente Zuidplas, ligt Gouwe Park. Centraal gelegen tussen de steden Utrecht, Rotterdam en Den Haag, met een maximale afstand van 33 kilometer. Gouda ligt op een steenworp afstand. In de directe omgeving zijn diverse sportcentra met ruime openingstijden. Handig als u voor of na het werk een uurtje wil sporten. Even de natuur in? Vlakbij Gouwe Park is een mooi natuurgebied: ’t Weegje is een plas in een gras- en moerasachtig gebied. Als u weide- of watervogels wilt zien, moet u daar zijn.

De bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer is uitstekend.

Auto

Gouwe Park ligt langs de rijkswegen A12, de A20 en de provincialeweg N207. De ingang van het bedrijventerrein is te bereiken via de hoofdontsluiting op de N207 bij de Coenecoopbrug. Door de grote verkeerscapaciteit is de toegankelijkheid optimaal.

A20 vanaf Rotterdam: afslag 18, dan via N456 en N207
A12 vanaf Den Haag: Gouwe Aquaduct, afslag 11, richting N452, N207
A12 vanaf Utrecht: Gouwe Aquaduct, afslag 11, richting N452, N207

Fiets

Aan de fietsers is ook gedacht. Duurzaamheid is een belangrijk thema. Gouwe Park is prima te bereiken met de fiets. Op het terrein zelf zijn op de hoofdwegen prachtige voet- en fietspaden die afgescheiden zijn van de rijweg.

Openbaar vervoer

Gouwe Park heeft op dit moment geen directe busverbinding meer vanaf station Gouda.

Vanwege helaas onvoldoende gebruik van buslijn 6 naar Gouwe Park heeft Arriva per 15 december 2019 de buslijn opgeheven. Reizigers kunnen nog wel gebruik maken van de bushalte Waddinxveen Noord Ringdijk (buslijn 175) ter hoogte van de hoofdentree van Gouwe Park.