Gouwe park

Omsloten door de rijkswegen A20 en A12, even ten westen van Gouda, is op initiatief van het Bedrijvenschap Regio Gouda ca. 65 ha bedrijventerrein ontwikkeld

Introductie

Introductie

Een gouden locatie midden in het hart van de randstad, omsloten door de rijkswegen A20 en A12. Dat is Gouwe Park, een 24-karaats vestigingsplaats voor bedrijven.

Ondernemen tussen groen en water. Een plek voor flora, fauna, mens en bedrijf. De duurzame ontwikkeling van het terrein zie je terug in de inrichting van het openbare gebied. Naast waterpartijen en natuurvriendelijke oevers is het oeverzwaluwhotel zeker een bezoekje waard. Dit bijzondere ‘hotel’ is een kunstmatige broedplaats voor oeverzwaluwen. Tijdens het broedseizoen van april tot augustus hebben de vogels rust nodig, dus dan is het genieten op afstand!

Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan centraal. Met maar liefst 65 hectare is Gouwe Park een toplocatie voor bedrijven tot en met milieucategorie 3. Voor enkele bedrijven met een hogere milieucategorie is het mogelijk om vrijstelling van de gemeente Zuidplas te krijgen. Solitaire kantoren en logistieke bedrijven zijn niet toegestaan. Voor die bedrijven zijn er andere terreinen in de regio.

Dit bijzondere ‘gouden’ bedrijventerrein is een initiatief van het Bedrijvenschap Regio Gouda. Een samenwerking tussen Waddinxveen, Zuidplas en Gouda. Drie gemeenten die zich inzetten voor een gezond ondernemersklimaat.